Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Met je microplane rasp je de schil van de citroen, de zeste van een halve citroen is genoeg. Pers hem uit, ook hier is het sap van een halve citroen voldoende.
Pak je keukenmixer erbij en doe de eieren met de suiker in de kom en klop tot het een bijna wit mengsel is geworden.
Giet de gesmolten maar niet meer hete boter erbij, de zeste, het citroensap, het bakpoeder, vanille essence, en de bloem voeg je rustig schuddend erbij. Draai tot een mooi glad deeg.
Schep het deeg in je spuitzak en leg hem weg in de koelkast voor een uur.
Vet de Madeleine vorm in en bebloem hem.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Spuit in elk vormpje een beetje deeg, maar niet té vol. Het deeg zet uit tijdens het bakken.
Bak de Madeleines in een kleine 8 minuutjes mooi goudbruin. Laat daarna even afkoelen en strooi er naar wens nog wat poedersuiker op.