Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst het deeg, in de mengkom van je keukenmachine mix je de bloem en het zout.
Verhit het water in een pannetje en doe de boter erbij en mix het geheel tot de boter helemaal gesmolten is. Het water moet heet zijn maar niet koken.
Schenk de water-botermix bij de bloem en mix met een houten lepel tot je een grof deeg krijgt.
Zet de deeghaak aan je keukenmachine en op middelhoge snelheid laat je het deeg zeker 5 minuten mixen tot er een zacht, elastisch en niet plakkerige deegbal ontstaat.
Rol met je handen tot een mooie bal en vouw in vershoudfolie en laat een half uur rusten.
Snipper ondertussen de ui en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Pak een koekenpan erbij en doe hier een beetje olie in en bak de ui met tijm tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en 75 ml bouillon. Laat op laag vuur het vlees rustig garen. Het mag een beetje vochtig en een soort kleffe vleesmix worden. Breng op smaak met peper en zout. Laat staan tot we de pierogi gaan vullen.
Bebloem je werkblad en snijd de deegbal in 3 delen, verpak de delen die je nog niet gebruikt weer in folie, rol met je deegroller het deeg uit tot een grote plak van een paar mm dikte. Met een uitsteker steek je ringen uit het deeg.
Vul de rondjes met een theelepel vleesmix en vouw de pierogi dicht tot een vorm van een halve maan. Druk het deeg goed dicht. Je kunt hier ook een dumping-vorm voor gebruiken om het deeg goed dicht te drukken.
Herhaal dit proces met al het deeg tot het vlees op is. Leg de dumplings op een bebloemde theedoek zodat ze niet aan je werkblad vastplakken.
Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook per keer een stuk of 6 / 7 pierogi's in het kokende water tot ze gaan drijven. Schep ze eruit met een schuimspaan. Je kunt ze eventueel ook nog bakken in een koekenpan hierna maar dat hoeft niet!
Heerlijk Happen!
Tips: Je kunt de pierogi invriezen. Bestrooi ze met bloem en leg ze op een platte schaal, zet in de vriezer tot ze hard zijn en doe ze dan in een vriezerzak. Heb je ze vers gemaakt dan kun je ze max twee dagen in de koelkast bewaren. Je kunt nadat je ze gekookt hebt dus ook nog bakken in wat olie. Direct te eten na het koken, maar ook erg lekker om te serveren met een saus.