Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de eieren en laat ze helemaal afkoelen(!).
Pak een beslag kom en die hier de bloem, poedersuiker, rasp van de citroenschil, sap van de citroen, binnenkant van het vanillestokje en roomboter (in blokjes) in.
Kneed dit met een kneedmachine of met je handen voor 5 minuten.
Snijd de eitjes open en gebruik enkel het eigeel. Duw het geel door een zeef in de beslag kom. Kneed verder voor ongeveer 10 minuten tot er compact deeg ontstaat.
Leeg het deeg op een bord, dek af met folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Bestrooi na het rusten het aanrecht met bloem en leg het deeg hier op. Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 2 centimeter dikte.
Druk met de koekvormpjes er koekjes uit en maak vervolgens een klein gaatje met een deegringetje in het midden. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven op 150 graden (met ventilator aan) voor 8 - 10 minuten.
De koekjes mogen niet te bruin worden. Laat ze afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.