Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Om het deeg te maken: verwarm de melk en smelt de 65 gram boter erin. Laat het daarna afkoelen tot het lauwwarm is.
In een mengkom mix je de bloem, de gist, suiker, het zout, de vanillesuiker, kardemompoeder, schenk dan de lauwwarme melk, het water en de 2 el melk erbij en mix het geheel uiteindelijk op de hoogste stand tot er een soepel deeg ontstaat.
Doe het deeg in een kom en dek af met een doek en laat 30 minuten rijzen. Na deze 30 minuten tik je de kom een aantal keer op tafel zodat het deeg inzakt om daarna nogmaals 30 minuten te laten rijzen.
doe wat bloem op je werkblad en haal het deeg uit de kom. Met je deegroller rol je het deeg uit tot een verticale strook van ongeveer 60x40 cm.
Smeer de 150 gram zeer zachte roomboter over het deeg uit en bestrooi met de kaneel en de basterdsuiker.
Rol het deeg over de lengte op tot een lange worst. Snijd het deeg zo in dat je trapeziums krijgt. ( driehoekjes die aan de bovenkant een 3 cm breed zijn en de onderkant een 6 cm breed.
Druk de broodjes met een houten pollepel in zodat de zijkanten een beetje plat komen te staan.
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Leg de broodjes op een bakblik bekleed met bakpapier, bak ze in een 15 minuutjes goudbruin.
Je kunt er nog chocolade over druppelen maar dat hoeft niet.