Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met het maken van de crème, deze moet afkoelen in de koelkast:
Pak een pannetje en doe hier de melk in. Snijd het vanille stokje open en doe deze in de pan. Laat de melk warm worden, maar niet koken!
Pak ondertussen een schaal en doe hier de eidooiers, de suiker en de bloem in. Meng dit goed door elkaar totdat het een geheel wordt. Als de melk warm is, verwijder dan het vanille stokje en voeg het mengsel van ei, suiker en bloem toe.
Pak een garde en blijf goed door roeren op laag vuur. Roer door totdat er een mooie egale, dikke crème ontstaat. Giet de crème in een ovenschaal, bedek met plastic folie en zet in de koelkast.
De soezen bakken:
Pak een steelpan, doe hier het water, de suiker, de boter (in blokjes) in en breng aan de kook. Voeg de bloem toe en roer door met een houten lepel. Nu ontstaat er klonterig deeg.
Doe het deeg in een kom en voeg 1 ei toe en roer goed door tot dat het ei en het deeg een geheel zijn. Ga vervolgens 1 voor 1 verder met de volgende eieren. Let op, het ei moet eerst helemaal opgelost in het deeg zijn voordat je de volgende toevoegt!
Doe het deeg/beslag in een spuitzak en spuit op een ovenplaat (bedekt met bakpapier) kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Het is niet erg als er lange puntjes ontstaan. Druk deze plat met de onderkant van een lepel.
Kluts de eidooier en bestrijk de balletjes hier een beetje mee. Zet de bakplaat in de oven op 220 graden voor 15 minuten.
Steek hierna een houten lepel tussen de klep of deur van de oven, zodat deze een beetje openstaat. Laat de soesjes vervolgens nog voor 15 minuten in de oven op 180 graden bakken. Als ze klaar zijn, laat ze dan afkoelen op het aanrecht op een rooster.
De chocoladesaus:
Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe het water en de suiker in een pannetje en laat warm worden. Wanneer het tegen de kook aan zit, voeg dan de slagroom toe. Als het vervolgens weer tegen de kook aan zit, voeg dan de chocolade toe en zet het vuur laag. Roer goed door zodat er een chocoladesaus ontstaat. Schenk in een kom en laat afkoelen tot ongeveer 30 graden.
De soezen vullen en afmaken:
Pak de soesjes en maak onderin met het spuitmondje een klein gaatje voor het vullen. Doe de crème in een spuitzak en vul de soesjes hiermee. Pak een rooster en leg hier een bakpapiertje onder. Dompel de soesjes in de kom met chocoladesaus en leg vervolgens op het rooster. Dit kun je het beste met een vork doen. Laat heel even uitlekken en leg de soesjes vervolgens op een schaal. Je kunt er eventueel een toren van maken en nog decoreren met slagroom.