Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
In de mengkom meng je de bloem, het zout, de baking soda en de havermout.
In een andere kom of mengbeker klop je met een handmixer de zachte boter, de suiker en de vanille essence tot het goed opgeklopt is, voeg dan het ei toe en meng tot een glad geheel.
Voeg dit toe aan de andere kom en schep de blauwe bessen en de chocolade druppels erbij en vorm tot een deeg.
Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 60 gram per stuk, je kunt ongeveer 9 tot 10 koeken uit deze hoeveelheid halen.
Leg de ballen op een bak papier op een snijplank voor minimaal een half uur in de koelkast.
Haal ze uit de koelkast en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, bak in 14 tot 15 minuten goudbruin. Let op leg de ballen niet te dicht op elkaar want ze smelten en zetten redelijk uit!
Haal het bakblik uit de oven als ze klaar zijn en laat even afkoelen. Schep dan de koeken op een rooster en laat ze verder afkoelen.
Heerlijk Happen!
Wil je perfecte ronde koeken? Plaats dan net na het afbakken een ronde kookring om de koeken heen en draai eventjes rond. De koeken zijn nog zacht en zullen dus tot een mooi rondje gevormd worden. Herhaal met alle koeken.