Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de labneh, dit doe je een avond van te voren. Schep de Griekse yoghurt in een schone theedoek en leg in een vergiet boven een kom. Zet in de koelkast en laat uitlekken.
De volgende dag haal je de yoghurt uit de doek en mix je dat met de gewone yoghurt en de bagel kruidenmix, giet er nog wat olijfolie door en laat staan tot gebruik.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines door het midden en dan kerf je een kruislings patroon in het vruchtvlees. Besmeer met de chiliolie en strooi de garam masala erop en smeer de hele aubergine goed in.
Leg de helften op een bakplaat met bakpapier zet zet in de oven voor een 35 tot 40 minuten. Halfweg keer je de aubergine om zodat de snijkant naar beneden ligt.
Haal uit de oven en leg op de borden, schep wat labneh op het warme vruchtvlees, en maak af met verse munt, granaatappelpitjes, de zoet zure ui en sesampitjes.
Heerlijk Happen!
Lekker met bijvoorbeeld naan of Libanees brood erbij.