Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 230 graden.
Vul een muffinblik ( let op geen siliconen materiaal maar echt de stalen versie) met ongeveer 1,5 cm zonnebloemolie per vakje en zet deze in de oven op een bakblik. De olie wordt hierdoor loeiheet! minimaal een kwartiertje erin laten staan.
In een mengkom klop je de eieren met het zout en de melk heel luchtig, zeef de bloem erin en klop met een garde tot een mooi klontervrij beslag. Giet dit in een maatbeker.
Haal met handschoenen het bakblik met de muffinvorm uit de oven en schenk voorzichtig in elk vakje een laagje beslag, let op omdat de olie heel heet is zal het gelijk flink gaan bubbelen.
Zet het bakblik met de gevulde muffinvormpjes direct terug in de oven en verlaag de temperatuur tot 190 graden en bak een 20-25 minuten tot de puddings omhoog zijn gekomen en mooi goudbruin zijn.
In de tussentijd maken we de jus. Snijdt de uien in halve ringen.
Smelt de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg de laurierblaadjes toe en dan de suiker en balsamicoazijn. Bak tot de uien een beetje karameliseren.
Schenk de bouillon erbij en roer goed door, laat op een laagje vuurtje rustig doorkoken.
Mix de maizena in een kommetje met 3 el water en voeg dit papje toe aan de uienjus net voordat je puddings in de oven klaar zijn. Met een houten lepel roer je de jus tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper.
Haal de puddings uit de oven en laat even uitlekken op een keukenpapiertje, serveer dan met wat uienjus in de gaten van de puddings gegoten.