Recept afdrukken

Warme bloemkool salade met gehakt

Een heerlijke kruidige bloemkool salade met gehakt en huisgemaakte vinaigrette.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, pijnboompitjes, rode ui, vinaigrette
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el ras-el-hanout (kruidenpotje)
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 rode ui
  • 4 el geroosterde pijnboompitjes
  • 300 gr gehakt

Voor de vinaigrette

  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1/2 citroen ( het sap van een halve citroen)
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el Franse mosterd
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 el Provencaalse kruiden

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Snij de bloemkool in kleine roosjes en verspreid ze over het bakblik. Giet de olijfolie erover en bestrooi met de ras-el-hanout. Zorg dat er overal een laagje olie en kruiden over de bloemkool zit. Zet in de oven voor 25 minuten.
  • Snij de ui in ringen of snipper hem, en hak de peterselie fijn, zet apart tot gebruik.
  • In een grote koekenpan rul je het gehakt. Let op duw het vlees niet helemaal kapot tot kleine korrels maar zorg dat het een beetje wat grotere brokken blijven. Breng op smaak met zout, peper en evt wat gehaktkruiden.
  • Rooster in een kleine koekenpan de pijnboompitjes.
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de vinaigrette in een maatbeker of een oud groenten potje en klop of schud tot je een mooie gladde dressing hebt.
  • Haal de bloemkool uit de oven en schenk de vinaigrette erover. Hussel het en voeg dan de ui, pijnboompitjes en peterselie toe.
  • Heerlijk Happen!