Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem de kool erbij en snij hem door het midden. Laat het middelste gedeelte waar de blaadjes aan vast zitten in tact. Hierdoor vallen de blaadjes niet uit elkaar. Snij van beide helften 4 tot 5 parten af. Blancheer ze 5 minuten in kokend water en laat vervolgens voorzichtig uitlekken. ( daarom is het dus ook belangrijk dat je het midden waar de blaadjes vastzitten niet wegsnijdt).
Leg de partjes kool op een bakblik, met bakpapier bekleed. Druppel olijfolie over de blaadjes en bestrooi met de persillade. Zet in de oven voor 15 minuten en draai dan de stukken kool om. Vervolgens nog een keer 10 tot 15 minuten tot de randjes een bruin kleurtje krijgen.
Terwijl de kool in de oven staat maken we de saus. Neem het pannetje erbij en smelt hierin de boter. Voeg de bloem toe en alle kruiden en specerijen. Bak twee minuutjes en giet dan de melk al roerend erbij. Blijf net zolang roeren tot je een mooie gebonden saus hebt. Doe de rozijntjes erbij en zet het pannetje op een sudderplaatje tot gebruik.
Schep de witte kool parten op een schaal of serveerplank en schenk de saus er overheen.