Go Back
Quinoa cupcakes met gruyèrekaas

Quinoa cupcakes met gruyèrekaas

Francine
Een lekkere hartige cupcake met quinoa.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang cupcake
Keuken European
Porties 10 cupcakes

Equipment

  • oven
  • siliconen cupcakevorm
  • rasp

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 60 gr quinoa ongekookt
  • 1 klein blikje rode linzen
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 1 witte ui
  • 5 el bloem
  • 1 el crème fraîche
  • 1 zakje gruyère kaas geraspt
  • zout/peper
  • kruiden naar wens

Instructies
 

  • Neem de rasp erbij en rasp de courgette, de ui en de wortel. Dit mag met een grove rasp. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en laat de groente-rasp daar in "droogbakken". Roer dus regelmatig zodat het vocht uit de groenten verdwijnt, en de groente zacht is.
  • Kook ondertussen de quinoa gaar, ongeveer 12 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Laat ook de linzen uitlekken.
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin de eieren. Klop het geheel luchtig. Voeg de crème fraîche, alle groenten,quinoa, linzen en de bloem toe. Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar smaak. Mix het geheel.
  • Beboter de cupcake vormpjes en schep ze vol met de mix. Strooi de gruyère er bovenop.
  • Bak in een oven voorverwarmd op 180 graden voor 30 minuten.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord courgette, cupcake, quinoa, wortel