Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de nori vellen. Leg hierop je uitsteekring en knip dan voorzichtig langs de randen een mooi rondje. Hierop kunnen we straks de sushi gaan bouwen en blijft het netjes op zijn plaats.
Snij dan de schoongemaakte wortels in hele kleine blokjes en doe dit ook met de komkommer. De wortel blancheren we even in wat gezout water en laat ze daarna goed uitlekken. Leg de komkommer en wortel weg tot gebruik.
Met een scherp mes snij je de zalmmoot ook in mooie blokjes.
We gaan nu de rijst koken. Volg de aanwijzing van de verpakking nauwkeurig op. ( Ik had 250 gram rijst met 350 ml koud water. Breng dit aan de kook en laat dan 10 minuutjes op laag vuur koken. Na de 10 minuten laat je de deksel OP de pan zitten en 15 minuten rusten. Maar elk merk kan anders zijn dus volg de aanwijzing gewoon goed op)
Terwijl de rijst kookt en daarna aan het rusten is gaan we de crispy kip en crispy garnalen bakken.
De crispy kip en garnalen maken:
Neem 3 schalen erbij, doe in de eerste bloem, in de tweede schaal 2 losgeklopte eieren en in de laatste schaal de panko kruimels.
Snij de kipfilet in kleine blokjes, haal ze dan eerst door de bloem, dan het ei en als laatste de panko. Leg ze allemaal klaar op een bord. Herhaal dit proces ook met de garnalen.
Verhit een koekenpan met hoge rand en doe hierin een flinke bodem arachideolie ( tot 2/3 van de rand)
Leg dan telkens 4 tot 5 stukjes kip in de olie met behulp van een tang en kijk uit met spetteren. Bak ze tot de panko kruimels mooi bruin zijn en draai ze halfweg even om. Zorg dus dat je kip blokjes klein zijn anders wordt de binnenkant niet gaar! Wanneer de kip klaar is doe je dit nogmaals met de garnalen. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Meng in een kom de avocado met de komkommer en knijp er een beetje citroensap over. Breng op smaak met wat zout en peper en chilivlokken.
Neem de bordjes erbij en doe hierop eerst het nori-rondje. Zet de ring erop en vul deze eerst met de sushirijst. Vul één torentje met de avocado/komkommermix, zalm en crispy garnalen, de andere ring met sushirijst , worteltjes en crispy kipstukjes. ( Of andere ingrediënten naar smaak natuurlijk)
Crispy sushi torentjesCrispy sushi torentjes
Serveer de crispy sushi torentjes met wat sojasaus en garneer ze met de sesamzaadjes