Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Steek de bbq met briketten aan en laat deze rustig loeiheet worden.
Begin met de steaks, deze snij je in dunne repen, de steaks moeten ongeveer één cm dik zijn, dan kun je ze makkelijk aan de spies rijgen.
Neem vervolgens een stevige stalen spies en begin met de onderkant van een reep hieraan te rijgen, dan neem je een olijf en vouw daar weer een stukje van de steak omheen, daarna neem je een plakje droge worst en zo rijg je verder tot je een grootte van ongeveer 15 cm op je spies hebt.Mediterraanse spies van Limousine steak
Rijg het niet te vast en dicht op elkaar, anders verbrandt de buitenkant met het grillen en is de binnenkant nog rauw. Omdat we steak grillen hoeven deze dus ook niet héél lang op de bbq. Als je te lang grilt wordt het vlees veel te taai.
Als je alle spiesen klaar hebt wrijf je ze voorzichtig in met olijfolie en strooi je er wat persillade en knoflookpoeder op en als laatste wat peper en zout.
Mediterraanse spies van Limousine steak
Leg ze nu voorzichtig op het bbq-rooster en laat ze gaar worden. Net als met biefstuk kan de duur dat je ze grilt per persoon verschillen, ik hou van medium gebakken, blijf er dus bij staan en draai ze regelmatig. Je ziet heel goed hoe ver het vlees gebruind is