Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen al de dag van te voren. Omdat ik ook sous-vide kook heb ik een vacuüm apparaat in huis. We gaan hem dus vacuüm trekken.
Maak eerst de rub, mix alles goed tot een gladde mix. Neem dan de shortribs erbij en verwijder de vliezen. Dit is best een taakje want deze zitten vrij goed vast aan de botten. Begin aan de kant waar de botten zitten en daarna de bolle kant. Ik nam een super scherp mesje en stak deze voorzichtig aan één kant eronder en sneed zo langzaam naar de andere kant.
Besmeer de ribs helemaal met de rub en doe ze dan in een vacuümzak. Trek het vacuüm, hierdoor gaan de poriën in het vlees openstaan en kunnen de smaken nog beter in het vlees trekken. Laat het een nachtje in de koelkast liggen.
Haal de volgende dag de ribs ruim een uur van te voren uit de koelkast, ze moeten op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 125 graden.
Haal het vlees uit de zak en je zult gelijk al een heerlijke geur ruiken! Wikkel de ribs in aluminiumfolie en leg ze dan in je oven op het rooster, leg er een ovenschaal of bakblik onder want er zal vocht uit gaan lekken. En dan kan het wachten beginnen want de ribs moeten ruim 6 uur gaan garen.
Als de ribs in de oven staan maken we de glaze die je straks erop smeert voordat je ze op 180 graden nog even afbakt. Mix alle ingrediënten voor de glaze in een maatbeker en haal de ribs na 6 uur uit de oven. Besmeer ze aan alle kanten met de glaze en zet voor 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
En dan wordt het wachten eindelijk beloond! Heerlijke super zachte shortribs uit de oven! Ik serveerde ze met lekkere gegrilde paprika’s.