De zoute smaak van de uitgebakken spekjes in combinatie met het zoet gaat prima samen. Ik vind het gebruik van fruit en groente heel goed samengaan en dat zie je ook terug in dit recept.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de aardappelen en kook ze vervolgens in 20 minuten gaar.
Ondertussen was en snij je de andijvie en bak je in een koekenpan de spekjes lekker krokant, in een andere koekenpan bak je rustig en regelmatig kerend de slavinken. Bewaar wat van het spekvet in een kommetje om straks de puree mee te stampen.
Snij de perziken in kleine blokjes.
Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Met de roomboter het opgevangen spekvet stamp je de aardappelen tot een stamppot. Voeg er de andijvie aan toe en mix het geheel tot je een mooie stamppot hebt. Als laatste voeg je de blokjes perzik en de spekjes toe en roer je deze er voorzichtig doorheen. Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper.
Neem een bord en met een mooie ronde steekvorm maak je een torentje van de stamppot, snij de slavinken in plakken en serveer deze erbij op het bord