En alweer zo’n topper! Dat is het leuke van deze #kickstartjevetverbranding week. De recepten zijn allemaal opgesteld door Liesbeth Booij en ik hoef ze alleen maar te maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We snijden eerst de kipfilets in blokken en kruiden ze met kipkruidenmix. Ik maakte een mix van knoflookpoeder, persillade, paprikapoeder, zout en peper. Daarna bak je ze in een koekenpan met wat olijfolie.
De amandelen gaan we in een andere koekenpan roosteren met wat grof zeezout. Zodra deze een beetje bruin beginnen te worden doe je ze op een bordje en laat je ze afkoelen.
Snij de cherry tomaatjes door het midden en de kaas in kleine blokjes. Wil je een wat zachtere kaas neem dan gorgonzola.
Vervolgens maken we de dressing. Doe de mosterd met de azijn in een maatbeker en mix dit. Daarna voeg je al kloppend de olie toe en breng het op smaak met peper en zout. Zo heb je een mooie dikke dressing.
Pak de borden erbij doe hier eerst de gemengde sla op.Salade met kip en blauwaderkaas
Salade met kip en blauwaderkaas
Als laatste leg je de rest van de ingrediënten op de sla en druppel je er wat dressing over: Heerlijk Happen