Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de saus voor de knoflookpasta. Snipper de knoflookteentjes, en ook de sjalotten. Snij de zongedroogde tomaatjes en het pepertje in stukjes.
Neem een koekenpan erbij en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Bak eerst de sjalot glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de zongedroogde tomaatjes en het pepertje. Voeg hier de zeevruchten aan toe. ( Ik kocht in Frankrijk een aantal bakjes met oa garnaaltjes, kleine inktvisjes, mosseltjes, met wat olijven, en paprika )
Laat dit op een laag vuurtje rustig pruttelen terwijl we de mosseltjes maken en de linguine maken. De smaak van de zeevruchtjes trekt helemaal de saus.
De mosseltjes maken:
Neem een grote pan erbij waar de bak met mosseltjes inpassen.
Snij de courgette in stukjes, snipper de ui, rode peper, en knoflook.
Giet wat olijfolie in de pan en bak eerst even de courgette, ui , rode peper en knoflook, voeg redelijk wat vers gemalen peper en zout toe. Was de mosselen en haal degene die open zijn eruit en gooi die weg. De rest kan in de pan met de wijn. Voeg de basilicum en peterselie toe. Kook dan de mosseltjes voor een minuut of 5 tot 6 tot ze lekker gaar zijn.
Intussen kook je de linguine in zout water, ik hou zelf niet van beetgaar, van mij mag hij echt lekker gaar zijn.
Giet de pasta af en laat even uitlekken, voeg toe aan de pastasaus met zeevruchten en schep om, voeg eventueel nog een flinke scheut olijfolie toe.
Serveer de pasta in mooie diepe kommetjes en schep de mosseltjes erbij. Lekker wit wijntje erbij en: Heerlijk Happen