Mediterraanse spinazie salade met citroenvinaigrette
Om heel eerlijk te zijn, ik ben spinazie pas op een veel latere leeftijd gaan waarderen. En dan vooral het eten van rauwe spinazie in een salade bijvoorbeeld. Want verder is spinazie eigenlijk alleen een groente die ik gebruik in groene smoothies.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een grote kom erbij, hier doe je eerst de spinazie in. Ik kocht in ijswater gewassen spinazie, deze was ik thuis dus niet nóg een keer. Heb je verse spinazie dan moet je dat wel doen om er zeker van te zijn dat al het zand eraf is gewassen.
De tomaatjes snij je door het midden, De sjalot maak je schoon en snijd je in halve ringetjes.
Heb je een blok kaas snij hier dan een stuk af en snijd die vervolgens in kleine blokjes. Wil je het jezelf heel makkelijk maken? In de supermarkt verkopen ze ook voorgesneden blokjes.
De vinaigrette maken
Ik heb hiervoor een weck-potje gebruikt, als je deze dicht doet is hij hermetisch afgesloten en kun je het potje even flink schudden. Doe hiervoor alle ingrediënten in het potje en schud het dus flink tot alles goed vermengd is. Schep met een lepel een paar lepels op de spinazie en hussel deze voordat je alle andere ingrediënten bij de salade doet.