Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Dit is voor mij het moment om echt alle ingrediënten in bakjes klaar te zetten zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet en dat alle verhoudingen kloppen en alles tot op de gram nauwkeurig klaarstaat.
Neem een bakplaat erbij en bekleed deze voor de helft met bakpapier. Ik vouwde het bakpapier in een rechthoek met een wat opstaand randje.
Pak je handmixer of keukenmachine erbij en doe hierin de boter, suiker, vanillesuiker en klop dit helemaal romig. Dat duurt even dus heb geduld!
Daarna klop je één voor één de eieren erbij en dan de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geen tot een mooi beslag.
Schep met een siliconen spatel het deeg in de vorm en druk dan de vruchtjes zachtjes in het deeg.
Zet in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuutjes, je kunt er met een satéprikker in prikken om te zie of hij gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is het goed.
Laat de cake eerst afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heerlijk Happen!
Tip: Ik gebruikte een doosje vruchtjes uit het vriesvak en heb deze eerst laten ontdooien voordat ik ze in de cake heb gedaan.