p vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt! Zo ontdekte ik in Frankrijk croquants aux amandes en schreef ik het recept voor deze croquants.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
In een grote kom meng je de eieren en de suiker met een mixer tot het gladde en witte mousse is, daarna giet je stapsgewijs de bloem erbij totdat het weer een egale mix is. Als laatste meng je de amandelen erbij.
Vouw een bakpapier tot je 2 langwerpige rechthoeken hebt van ongeveer 7 cm breed, leg deze op een bakplaat en giet voorzichtig het mengsel voor de croquants aux amandes er in.
Stop de koekjes in de oven en laat ze ongeveer 15 minuten bakken. Let op zorg dat ze niet te donker worden! Daarna haal de de grote plakken uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
Snij deze plakken vervolgens in smalle reepjes met een broodmes.
Leg ze daarna weer op een bakplaat met bakpapier en stop terug in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten. Vervolgens de croquants aux amandes goed laten afkoelen.