Makkelijk ontbijten. Dat willen we allemaal wel want in de ochtend is het toch vaak een gehaast. Hoe makkelijk is het dan als je precies een juiste portie hebt klaarliggen en je alleen maar nog een kopje thee hoeft te zetten? Ik ging aan de slag en normaal gezien ben ik niet echt dol op bananen, maar in dit recept heb ik er één gebruikt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak eerst je keukenmachine erbij. Doe de 90 gram havermout erin en vermaal dit helemaal tot het een soort meel wordt. Wil je dit soort bars vaker gaan maken dan kun je ook een grotere hoeveelheid doen en de rest bewaren voor een andere keer. Dat scheelt je weer een hoop werk.
Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier, verwarm ook je oven voor op 180 graden.Breakfast bar met noten
Pak een grote kom erbij en doe hier de banaan in, prak deze helemaal tot moes. Doe vervolgens de melk, siroop, het ei, en de gesmolten kokosolie erbij en klop het geheel tot een mix. Voeg daarna het bakpoeder, het havermoutmeel en de havermoutvlokken, zout, suiker, kaneel en de gemengde noten toe. Meng dit tot een beslag en giet het daarna in het bakblik.
Het het in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuutjes. Hij is helemaal goed als de randjes mooi bruin beginnen te kleuren.