Dit recept heb ik al meerdere keren geprobeerd en nooit was ik er echt tevreden over. Soms lukt het gewoon niet of krijg je net niet het resultaat waar je op hoopte. In eerdere pogingen klonterde de kaas enorm, en een andere keer had ik de spaghetti nèt te lang gekookt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de kaas te raspen. Koop goede kwaliteit je zult merken dat dit zoveel lekkerder smaakt. Neem de kleine gaatjes bij je rasp, die zorgen ervoor dat de kaas haast sneeuwachtig wordt, en dus ook prachtig zal smelten straks. Doe de kaas in aparte bakjes want we beginnen eerst met de Parmezaanse kaas. ( Ik heb aan een echte Italiaanse gevraagd of dit wel mag die combinatie van de twee kazen en zij zei me dat dit geen probleem is)
De pasta koken
Doe de spaghetti voor de cacio e pepe in ruim kokend water met zout en roer even in het begin en paar minuten voorzichtig mee, dit zorgt ervoor dat de spaghetti niet aan elkaar of de bodem van je pan blijft plakken. Kook de spaghetti 2 minuutjes te kort! Deze heeft dan nog een beetje een bite en dat komt straks helemaal goed in de pan.
Giet de spaghetti af en bewaar dus wat kookvocht dat hebben we nodig voor de saus.
De peperkorrels
Neem een grote koekenpan erbij terwijl de pasta kookt. Rooster de korrels een minuut of 5 tot ze lekker beginnen te geuren. Stamp ze daarna in een vijzel wat kleiner. Peper korrels zijn natuurlijk onmisbaar in de spaghetti cacio e pepe.
Gebruik alleen de beste producten, dat komt de smaak alleen maar ten goede.
Doe de roomboter in de koekenpan en laat smelten, voeg er dan een kopje kookvocht aan toe en roer even door. Daarna schep je met een tang de spaghetti in de koekenpan erbij. Zorg ervoor dat je dus een hele grote gebruikt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en roer voorzichtig zodat de kaas smelt en een saus begint te vormen. Doe dit tot alle kaas, dus ook de Pecorino, is gesmolten. Wordt het wat te droog of korrelig voeg dan wat extra kookvocht toe.
Pak ten slotte de kommetjes erbij en schep de spaghetti erin, strooi er de gevijzelde peperkorrels overheen en serveer direct! Heerlijk Happen
En zo heb je een werkelijk simpel maar zo’n lekkere pasta op tafel staan, echt een kommetje comfort food!