Sommige dingen zijn in je geheugen gegrift. Uitspraken, geuren, smaken, allemaal zijn ze van invloed op je dagelijkse leven. Zo ook de uitspraak die bij dit recept hoort: Een eenvoudige doch voedzame maaltijd!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met alle groenten. Neem als eerste de aubergine erbij, snijd deze in kleine blokjes en doe ze in een vergiet. Hang deze boven je spoelbak en strooi er dan zout op. Door dit te doen haal je een beetje de bittere smaak uit de aubergine weg en onttrek je vocht.
Terwijl de aubergine staat uit te lekken snijden we de paprika, courgette en de tomaten ook in blokjes. De sjalotjes en de knoflook snipperen we, dat hoeft niet superfijn gesnipperd te zijn.
Neem vervolgens een koekenpan met hoge rand erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bak vervolgens de sjalot en de knoflook glazig en voeg dan alle groenten toe, ook de aubergine. Breng op smaak met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel een 20 minuutjes stoven.
Het kabeljauwhaasje: hier gaan we helemaal geen spannende dingen mee doen. Wrijf beide zijdes in met de Marokkaanse kruidenmix in, verhit een koekenpan en doe hier wat olijfolie in. Bak daarna de kabeljauw aan beide zijdes tot hij mooi gaar is.
En daar heb je hem dan, je eenvoudige doch voedzame maaltijd! Schep eerst wat ratatouille op het bord en leg daarop het kabeljauwhaasje. Garneer met een mooi blaadje basilicum