Slowcooking. De laatste tijd zie ik alleen maar gerechtjes voorbij komen die hyper-snel op tafel staan. ” Klaar binnen 15 minuutjes” , ” niet langer dan een half uur in de keuken…”. Van mij mag er wel wat méér aandacht voor het eten komen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Als je kookt met een römertopf moet je altijd zorgen dat je hem eerst in koud water laat weken. Minimaal 10 minuten. Je oven hoef je ook niet voor te verwarmen. Als je gaat bakken zet je hem in een koude oven en de temperatuur zet je op 160 graden.Bonenstoof met karbonade uit de römertopf
We beginnen dus eerst met de karbonades. Bestrooi deze met wat zout en peper en doe wat bakboter in een koekenpan. Bak de karbonades aan beide zijdes mooi bruin. Dat betekent zeker 5 minuutjes per kant bakken.
Snij in de tussentijd de knoflooktenen en de uien fijn.
Wanneer de karbonades klaar zijn leg je deze in de römertopf. In het overgebleven vet in de koekenpan bak je het spek met de uien en de knoflook. Je hoeft de spekjes niet helemaal uit te bakken. Vervolgens schep je dit alles op de karbonades en verkruimel je het bouillonblokje erboven. Schenk er ongeveer 300 ml koud water bij en leg wat verse tijmtakjes op de uien.
Zet de römertopf in de oven en nu kan het wachten beginnen! Hij gaat eerst twee uur in de oven. Na deze twee uur haal je hem eruit en voeg je de twee blikjes bonenmix toe. De mix die ik gebruikte is de kikkererwt/witte boon/ rode kidney/ limabonen mix. Zet hem nog een half uurtje terug in de oven.
Haal ten slotte de römertopf uit de oven en schep voorzichtig het vlees op de borden.