Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden
Nu gaan we het deeg maken: Meng de 100 gram boter, 100 gram suiker, en het zout met een keukenmixer tot een gladde massa. Daarna voeg je de bloem toe en de eieren en mix dit goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Doe er wat vershoudfolie omheen en leg hem in de koelkast weg.
Schil nu de peren, ik heb een beetje dezelfde grootte peren uitgekozen zo kun je ze in een mooi rondje leggen in je bakvorm, heb je verschillende lengtes en diktes dan wordt het een rommelige taart. Snij de peren door het midden en verwijder het klokhuis.
Vervolgens neem je een pannetje erbij en daarin smelt je de 50 gram boter, de gesmolten boter giet je in de bakvorm. Strooi hierop de kaneelsuiker. ( Kaneelsuiker maak je door bij de kristalsuiker 2 eetlepels kaneel te strooien). Meng dit even goed door elkaar zodat je een bruine massa op de bodem van je bakvorm hebt.
Leg vervolgens de peren met de bolle kant op de kaneelsuiker.
Pak nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een mooie ronde plak. Strooi bloem op je werkblad zo blijft hij niet plakken.
Als laastste leg je de plak deeg over de peren heen en stop je ze lekker in.
Zet de taart nu in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot hij goudbruin is, haal hem daarna eruit en laat heel even afkoelen.
Dit doe je zodat de kaneelsuiker die nu karamelachtig is een beetje kan stollen. Pak een bord of schaal erbij die groter is dan je bakvorm en kiep hem om.
Pak je mooie gebaksschoteltjes erbij en serveer met een flinke klodder crème fraîche of slagroom.