Wij eten regelmatig kip hier thuis, het is een makkelijk stukje vlees waar je heel veel verschillende recepten mee kunt maken. In dit recept eten we het met één van mijn favoriete stukken fruit, namelijk mango!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden
Schil vervolgens de zoete aardappels en hak ze in kleine stukjes De tenen knoflook maak je schoon en samen met de aardappels doe je ze in een ovenschaal met een beetje olijfolie en peper er bij. Gril deze voor ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
Ondertussen maak je de sinaasappelsaus. Pers hiervoor de 3 sinaasappels uit, daar krijg je ongeveer 180/200 mililiter sap van. Doe dit in een steelpannetje en laat het sap inkoken tot een dikke siroop. Je moet ongeveer 40 ml overhouden. Doe vervolgens de 50 gram boter in blokjes erbij en met een garde mix je het tot een mooie gladde saus. Zet op een stoofpitje de saus, deze moet op ongeveer 50 graden opgewarmd worden en blijven.
Kruid de kip en leg deze op de gril, halverwege draai je ze even om zo krijg je een mooi ruitjes patroon op je kipfilets.
Kook de rijst gaar. Neem wel een “plakrijst”, want deze kun je mooi in een vormpje stoppen. Het blijft dan mooi op je bord staan.
Schil en snij de mango in mooie kleine blokjes en ook het bosuitje snij je in fijne plakjes.
Als de rijst klaar is giet je deze af. Meng de rijst met vervolgens met de zoete aardappelen uit de oven.
Neem een vormpje erbij en doe hierin de rijstmix. Herhaal dit op alle borden. Leg daarna de gegrilde kip erbij en giet hier met een lepel wat sinasappelsaus over. Garneer het geheel met de mango en bosuiringetjes.