Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Klaar eerst je boter, dat doe je door de roomboter in een steelpannetje te doen en daarna zet je hem op het kleinste pitje van je gasfornuis op de laagste stand. Laat je de boter smelten, niet roeren, niet bewegen, gewoon smelten. Wanneer dit gebeurd is giet je voorzichtig de fel gele boter in een kommetje.
Het wittige wat op de bodem ligt gooi je weg, voorzichtig gieten dus zodat het niet in je geklaarde boter meekomt.
Was en snijd de sperzieboontjes in korte stukjes van ongeveer 3 centimeter, kook ze vervolgens met wat zout gaar.
Schil en snijd ook je aardappelen en kook deze gaar in ongeveer 20 minuutjes.
Giet je aardappeltjes af en ook de sperziebonen. Doe deze even terug in de pan en meng nu de zure room en de hamblokjes erbij, even goed mixen en mengen.
Hak de peterselie.
Breng op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
Pak de borden erbij en schep de sperzieboontjes in zure room met ham op de borden met wat aardappelen. Giet er een beetje geklaarde boter over en garneer met de peterselie.