Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de tomaten, deze snij je door het midden en leg je op een bakplaat met bakpapier bekleed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven. Hierop strooi je wat peper, zout, knoflookpoeder, en vervolgens druppel je er wat olijfolie op. Zet in een oven op 135 graden en laat ze dan bakken.
Snipper de uien grof, en snij de chorizo in plakjes, deze snij je dan weer in vieren.
Ondertussen kook je de sperziebonen en de doperwten beetgaar en kook je de basmati rijst gaar.
Neem een koekenpan erbij en giet hier een beetje olijfolie in, bak hierin de uien glazig en voeg dan de stukjes chorizo toe. Roer dit even door en laat even een paar minuutjes doorbakken. Daarna voeg je de sperziebonen en doperwten toe en ook de tuinbonen. Deze spoel je eerst even onder de koude kraan af en laat ze even uitlekken. Het vet wat vrijkomt van de chorizo bevat genoeg vet en kruiden dat dit het gerecht genoeg smaak geeft, je mag natuurlijk altijd nog peper toevoegen maar ik vind het niet nodig. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.
Haal als laatste de tomaten uit de oven, deze zijn op dit moment lekker zacht en moet je voorzichtig met een tang op een vork en lepel van de bakplaat halen bij het opscheppen.