Ik hou echt van deze periode. Verse bramen, blauwe bessen, frambozen noem maar op! Er staan al meerdere bruschetta’s op mijn blog maar deze toast is een winnaar hoor! Niet alleen een feestje voor het oog maar ook een feestje voor je tong.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een pannetje erbij en doe hierin de bramen en de blauwe bessen. Bewaar er een aantal om ze straks te gebruiken om te decoreren.
Giet ongeveer 50 ml water bij het fruit en het zakje vanillesuiker. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het een aantal minuten pruttelen tot de vruchten zacht zijn.
Verwarm je oven voor het afbakbrood, gebruik je een vers brood dan kun je het gelijk in mooie plakken snijden om deze te grillen. Bak het brood in de oven tot het gaar is en snij er daarna mooie plakken van, leg deze nog even onder de grill tot je een knapperige toast hebt.
Doe de geitenkaas in een kommetje en prak het met een vork fijn. Gebruik je verse geitenkaas dan is dit niet nodig. Deze koop je vaak bij een goede kaashandel.
Als de vruchten in het pannetje zacht zijn kun je ze met een vork nog wat verder prakken. Maak een papje van 2 eetlepels maizena en wat water. Giet dit al roerend bij de vruchten en laat het helemaal opnemen in het vocht. Nu wordt je saus wat steviger.
Pak een bord of serveerplank erbij en leg hier de toast op. Besmeer met de geitenkaas en schep daarna de bramensaus erop. Garneer met de verse spinazieblaadjes en wat losse vruchtjes