De kleine smaakmaker! En dan hebben we het over niemand minder dan “onze” eigen Hollandse garnaal! Hoe gaaf is het dat nu het MSC-keurmerk is gegeven aan de garnalensector.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de sjalotten en het knoflookteentje fijn hakken. Daarna neem je een koekenpan met dikke bodem erbij en hier doe je een beetje olijfolie in. Bak de sjalotjes tot ze glazig worden en voeg dan de knoflookteen toe.
Doe de risottorijst in de pan erbij en bak deze een minuutje mee. Giet dan de wijn erbij en roer het geheel eventjes, laat op zacht vuur de rijst de wijn helemaal opnemen. Daarna voeg je elke keer een soeplepel visboullion toe tot de rijst helemaal zacht is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft.
Wanneer de risotto gaar is schep je de parmezaanse kaas erdoor en voeg je de garnalen en wat stukjes zeekraal toe. Laat het dan afkoelen. ( Ik heb het gewoon een nacht laten staan en ben de volgende dag de balletjes gaan draaien.)
De balletjes maken:
Zet op je aanrecht de drie bakjes klaar, de volgorde is bloem, losgeklopt ei, en als laatste de panko. Rol van de risotto dan balletjes zo groot als een bitterbal en leg ze op een schaal.
Vervolgens rol je de balletjes door de bloem, het ei en de panko en zo heb je mooie gepaneerde balletjes.
Zet je frituurpan aan ( of bak ze in olijfolie in een koekenpan) en bak de balletjes goudbruin in een minuutje of 4.