Op vrijdag is het hier patat-dag, en deze mag natuurlijk niet overgeslagen worden… Sterker nog als het even niet uitkomt “moet” hij ècht ingehaald worden! Om het een beetje gezond te houden maakte ik er daarom deze keer een lekker stukje kipfilet met verse groenten bij.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Pak een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier en zet even opzij. Neem de kipfilets erbij en leg ze op een snijplank. Snij de kipfilets in maar niet helemaal door. Ongeveer een centimeter van elkaar.
Was de groenten en snij ze in dunne reepjes, ook de salami. Vul nu elke snede op met een stukje groente of met de salami. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met het knoflookpoeder en de persillade.
Leg voorzichtig de kipfilets op het bakblik en bestrooi ze met de geraspte kaas en de mozzarella blokjes.
Schuif daarna het bakblik in de oven en bak de kipfilets mooi gaar in 20/25 minuutjes.
Hou even de tijd in de gaten dan kun je ondertussen de frietjes mooi goudbruin bakken. Laat ze goed uitlekken en strooi er eventueel nog wat zout op.