Zoals jullie in de blog hebben kunnen lezen volgde ik een masterclass stoofvlees maken. Nou is voor de mensen die mij goed kennen het geen geheim dat ik van slowfood hou.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt lezen is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit! Daarom koop je je vlees bij een goede slager en maak ik hier gebruik van huisgemaakte jus.
Snij eerst de halslappen in stukken van ongeveer 2 bij 2. Maak de sjalotten schoon en snij deze in kwarten. Ook de tenen knoflook maak je schoon en snij je door het midden. Verhit vervolgens een braadpan tot hij goed heet is en doe er dan het bakvet in. Braad de stukken vlees tot ze rondom mooi bruin zijn. Voeg de uien en alle specerijen en kruiden toe, ook de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Daarna blus je het geheel af met een flinke scheut whiskey. Als laatste schenk je de jus erbij en dan kan het geheel op een sudderplaatje en zeker 2 tot 3 uur sudderen maar.
De pompoen maak je schoon door hem met een aardappelschiller te schillen en dan snij je hem in blokken. Ik heb de pompoen eerst roergebakken en pas het laatste half uur in de pan erbij gedaan want anders kook je hem tot snot.