Dit recept en deze ingrediënten zijn van eigen hand maar het idee komt van Tasty. Daar maken ze korte filmpjes van vaak makkelijke gerechten. Past dus wel in mijn straatje.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 190 graden, en bedek een bakblik met bakpapier.
Kook de spaghetti beetgaar en doe hier wat spaghettisaus bij en mix het goed door elkaar, zet het daarna opzij.
Snipper de sjalotten en doe ze samen met het gehakt in een grote schaal. Breek het ei en doe deze er ook in. Breng het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout. Kneed het geheel goed door elkaar en doe er paneermeel bij. Ik heb niet een exact aantal gram bij gezet dit moet je een beetje op gevoel doen zodat het gehakt niet te nat is.
Verdeel het gehakt in zes delen en neem dan een stuk bakpapier erbij. Leg een deel gehakt ertussen en met een deegroller rol jet het tussen het papier plat. Niet te dun rollen anders breekt het te makkelijk tijdens het bakken. Met een vork rol je wat spaghetti op een rol en leg deze op het gehakt. Vouw hem dicht en kneed het tot een stevige gehakt bal. Je drukt als het ware de lucht uit de spaghetti. Doe dit met alle zes de ballen en leg ze dan op het bakblik met bakpapier.
Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 / 35 minuten tot ze gaar zijn, de buitenkant moet mooi bruin zijn.