Als je jezelf eens goed wilt verwennen met een lekkere hap moet je deze eens proberen! Het recept is van een Franse kok die leuke franse programma’s maakt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de broodjes. Hiervoor snij je het wit brood in dikke plakken. Snij de korsten er vanaf. Vervolgens besmeer je ze met olijfolie met een kwastje. Zet je grill in de oven aan en grill de broodjes ongeveer 3 minuten aan één kant en draai ze dan om. De andere kant grill je ze eventjes een minuutje. Haal ze daarna uit de oven en leg ze apart op een rooster om af te laten koelen tot gebruik.
Nu gaan we de saus maken, we beginnen met de augurken, deze ga je raspen. Let op er komt dan veel vocht vrij. Je knijp de augurk-rasp goed uit met je handen. Ook de witte ui rasp je fijn en knijp je uit. Doe de geraspte ui en augurk samen met de mayonaise in een kommetje. Neem een snijplank erbij of een vijzel en stamp of hak de gebakken uitjes fijn en doe het vervolgens in het kommetje erbij. Voeg de bieslook en de theelepel suiker toe en roer het geheel goed door elkaar, breng op smaak met wat zout.
In een koekenpan bak je de reepjes bacon of ontbijtspek ook even lekker krokant en leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken. Maak de uien schoon en doe deze in een schone koekenpan met wat olijfolie, bak ze rustig aan. Vervolgens voeg je de eetlepel suiker en balsamico azijn toe en laat je ze karameliseren. Roer af en toe eventjes om.
Kruid het gehakt met de kruiden en kneed er daarna mooie burgers van. Deze leg je op je grill of in een koekenpan en bak ze gaar, als laatste leg je er een plakje cheddar op en laat deze lekker smelten. Op de BBQ kan natuurlijk ook voor de BBQ liefhebbers.