Dit recept heet quiche, maar eigenlijk is het niet echt een quiche. Wat het wél is volgens mijn man: Heel lekker! In deze quiche met Cantal en groene asperges heeft de kaas de hoofdrol.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met je oven voor te verwarmen op 200 graden.
Maak de sjalotten en de shiitakes schoon en snij de champignons, snipper de uien. Hak van de asperges ongeveer twee centimeter van de konten af.
Stoom of kook je groene asperges ongeveer voor 10 minuten, tot je in de stelen makkelijk een mespunt erin kunt steken. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken.
In een koekenpan met wat olijfolie bak je even de shiitakes aan en vervolgens voeg je de gesnipperde sjalotten toe. Bak dit nog even drie munten en zet dan het vuur uit.
Neem je lange quiche vorm erbij en vet deze goed in, leg dan dakpansgewijs de plakken bladerdeeg erin. Druk de randjes goed aan. Als eerste doe je de shiitakes en sjalotten erin. Daarna leg je de groene asperges erin. Als laatste snij de je Cantal in plakken en leg je deze op de asperges. De randen smeer je in met het losgeklopte eigeel.
Zet ten slotte in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.