Speculaas. Ik ben er gék op al zolang ik me kan herinneren. En dan vooral die lekkere dikke brosse plakken koek. Liefst een klein beetje verbrand aan de randjes…
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de appeltjes schillen en het klokhuis eruit halen. Daarna snij je ze in fijne blokjes en doe je ze in een kom. Voeg hier de basterdsuiker en de speculaaskruiden aan toe. Doe dat een beetje op gevoel, niet té veel natuurlijk.Speculaas crumble met appeltjes
Pak een andere grote kom erbij en doe hierin de boter, de bloem, de kristalsuiker en het mespuntje zout. Met de vingers ga je hier dan een kruimeldeeg van maken. Als je dat gedaan hebt breek je de speculaasbrok in kleine stukjes en voeg je deze aan de kom toe. Schep het geheel even om zodat het goed verdeeld is.
Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst de appelmix in, schep vervolgens het kruimel deeg erop en zorg dat de hele bovenkant goed bedekt is. Zet de schaal in de oven op 200 graden en bak het geheel in 30 minuten gaar.