Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.
Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is. Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.
De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.
Dille aardappeltjes met rode uiDille aardappeltjes met rode ui
Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op