Er zijn van die dagen dat het allemaal wel even minder kan… Het hebben van een foodblog en elke dag met eten en koken bezig zijn maakt dat ook ik een beetje moet blijven opletten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.
En zo maak je de ovenschotel:
We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.
Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
De schaal moet 20 minuten in de oven.
-Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen