Dit is echt een recept voor wanneer je uit je werk komt en even geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Deze kip met peultjes en kruidenrijst zal ook zeker bij kinderen in de smaak vallen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Allereerst snij je de kipfilets in blokjes en marineer je ze met de oestersaus, laat even staan.
Snij de paprika in blokjes en snipper de sjalot en de knoflooktenen.Van een bouillonblokje breek je een stukje af en maak hier de kippenbouillon mee in een saus pannetje.
Neem een koekenpan erbij en in wat wok olie bak je de kippenblokjes mooi goudbruin. Daarna voeg je de sjalot en gesnipperde knoflook toe en bak je deze ook even kort mee. Kook ondertussen de rijst gaar in een andere pan.
Giet bij de kippenblokjes de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook, daarna doe je de peultjes erbij en roerbak het geheel en laat de peultjes wat zacht worden.
Als laatste voeg je de maizena toe om de saus wat te laten indikken, breng op smaak met peper en zout. Snij de bosui in kleine ringetjes, de gekookte rijst breng je op smaak met de koriander.