Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te maken. De Spiralizer is er daar één van. Stop je groenten erin en er komen prachtige slierten groenten uit!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Als eerste maak je de sjalotten schoon en snipper je deze fijn. Daarna pak je een koekenpan erbij en rul je hierin het gehakt. Wanneer het gehakt geruld is doe je de sjalotten erbij en bak je deze even mee. Voeg hierna de rode pastasaus erbij en voeg de olijven eraan toe. Laat het nu rustig sudderen op een laag pitje.
Neem je spirelli apparaat erbij en doe hierin de courgette, draai hem door tot hij op is en je een mooie stapel slierten hebt. Dit doe je vervolgens ook met de andere courgette en de winterwortel.
Zelf heb ik een stoomoven waarin ik de groenten even heel kort stoom, heb je deze niet kan het ook in een stoompan. Je kunt de groenten ook rauw eten. Let op wanneer je de groenten stoomt zullen ze wat volume verliezen. Ik stoomde de groenten een paar minuten. Laat ze daarna even uitlekken boven de gootsteen.