Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de chocolade brokken in kleine stukjes.
In een kom mix je de havermout, suikers, en speltmeel.
Neem een pannetje erbij en doe hier de boter en de honing in, smelt al roerend de boter. Wanneer dat gebeurd is voeg je de baking soda toe en de twee eetlepels kokend water. Let op het geheel gaat flink schuimen, een reactie van de soda. Roer even goed en schenk dan in de kom erbij.
Voeg de chocolade toe en mix het geheel goed tot er een soort deeg ontstaat en maak daar dan 16 gelijke balletjes van.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier redelijk ver uit elkaar de bolletjes op en plet ze een beetje. ( Ik had twee bakblikken nodig voor deze hoeveelheid). De koeken zetten tijdens het bakken uit en worden dus een stuk groter dan de bolletjes.
Bak de koeken in ongeveer 15 minuutjes goudbruin. Haal uit de oven en laat even afkoelen, daarna leg je ze op een rooster en laat je ze nog wat verder opstijven.