Deze gegrilde aubergine met bacon-kip is zéér smaakvol. Aubergine is van zichzelf immers een beetje weeïg van smaak. Maar door de toevoeging van de zwarte bonensaus krijgt hij een heerlijke volle smaak.
1pot Lee Kum Kee zwarte bonensaus - Bij de AH te koop
4kipfilet
1pak omwikkelspek
5roma tomaatjes
1mozzarella
parmezaanse kaas
grote kappertjes
verse tijm takjes
3eetlepelshoning
1eetlepeldijon mosterd
1citroen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 225 graden
Maak de kipfilets schoon en snij ze in repen, daarna snij je ze in reepjes van ongveer drie centimeter. Neem de omwikkelspek erbij en rol elk stukje kip in een half plakje spek.
In een ovenschaal mix je de honing met de mosterd en het sap van de citroen, daarna leg je de bacon-kip erop en rol je ze even door de saus zodat ze goed gemarineerd zijn. Zet ze in de oven voor ongeveer een kwartier/ twintig minuten tot ze goed gaar zijn en het spek ook mooi bruin is.
De aubergines snij je door het midden en met een mes snij je voorzichtig het vruchtvlees in ruitpatroon in. Besmeer ze daarna rijkelijk met de zwarte bonensaus en leg ze in een andere ovenschaal. Zet ze in de oven erbij en gril ze voor ongeveer 20 minuten op 190 graden.
In de tussentijd snij je de tomaatjes en ook de grote kappertjes in plakjes.
Haal als laatste de aubergines uit de oven en leg hierop wat stukjes mozzarella en parmezaanse kaas. garneer met de tomaatplakjes en kappertjes en zet terug in de oven voor nog eens tien minuten tot de kaas mooi is gesmolten. Je kunt ze nog even grillen voor een mooi effect.