Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Haal de mais uit het blikje en laat ze uitlekken in een vergiet.
Pak een snijplank erbij en een super scherp mes, hak het nori vel helemaal in hele fijne stukjes. Voeg deze vervolgens aan een kom toe en mix hier de maïskorrels doorheen met één eetlepel bloem. Hussel door elkaar zodat er een laagje bloem over de maïskorrels heen komt.
Neem een andere kom erbij en doe hierin de 125 gram bloem, de maizena en het zout, mix dit door elkaar.
Verwarm in een pan de arachide olie. Wil je zeker weten dat hij heet is steek er dan een satéprikker in. Wanneer de olie borrelt als je hem erin steekt is hij heet genoeg.
Klop in een derde kom het eiwit helemaal luchtig en schuimig en voeg daar dan de spa rood aan toe.
Voeg nu de spa/ei mix toe aan de kom met de bloem-mix. Doe dit met een vork of een garde en roer heel voorzichtig. Het beslag moet niet te hard gemixt worden dan verliest het zijn luchtigheid.
De snacks bakken:
Met een pollepel schep je nu wat beslag over de maïskorrels en roer dit door. Zorg dat de maïskorrels niet te veel beslag over zich heen krijgen. ( Dat deed ik de eerste keer en toen werden het enorme meelballen en dat wil je dus niet.) Er hoeft dus maar een heel dun laagje over de korreltjes heen.
Met een lepel laat je vervolgens voorzichtig een klein hoopje mais-tempuramix in de olie glijden. Let op dit spettert wel heel erg kijk dus uit voor je handen of je vingers. Ze hoeven er maar heel kort in, tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bakblik. Doe niet te veel mix per keer in de pan want dan plakt alles aan elkaar.
Je kunt de rest warm houden in de oven terwijl je elke keer een aantal aan het bakken bent in de pan. Zet je oven dan op 160 graden.