Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten. Daarom kunnen ze dus ook prima in een maaltijdsalade als vleesvervanger. Ook ik ben me bewust van mijn vleesconsumptie en het milieu om mij heen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
Was de kikkererwten en laat ze uitlekken, leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier bekleed. Kruid ze met wat paprikapoeder, zout, peper, en besprenkel met wat olijfolie.Zet ze vervolgens in de oven voor een kwartiertje. Na dat kwartier even husselen en daarna nog een kwartiertje in de oven.
Ondertussen snij/ hak je alle groenten en fruit in mooie schijfjes of plakjes en zet je 4 mooie borden klaar. Sprenkel wat citroensap over de avocado dan worden ze niet bruin.
Neem de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen, maak de borden op met de sla en alle groenten en fruit.