Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de mayonaise. Neem een pannetje erbij en kook hierin water, wanneer het water kookt leg je voorzichtig het ei erin zonder dat de schil breekt. Laat hem dan drie en een halve minuut koken. Koel hem daarna af in een bakje met ijswater (of héél koud kraanwater) om het kookproces te stoppen. Daarna schil je heel voorzichtig het ei en doe je hem in een kom met hoge randen of een maatbeker. Voeg vervolgens de olijfolie en de mosterd toe en met een staafmixer mix je het kort tot een mayonaise. Zo simpel kan het zijn! Voeg daarna nog de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout en zet hem apart in de koelkast.
De eiersalade:
Neem een koekenpan erbij en bak hierin de plakken bacon krokant, leg ze op een keukenpapier om uit te laten lekken. Intussen kook je de vier eieren hard. Vervolgens haal je de schil eraf en hak of snij je de eieren in kleine stukjes.
Snij de augurken in hele fijne blokjes en hak de bieslook fijn. Deze kun je ook knippen met een schaar. De krokante baconplakjes snij je fijn.
Neem een grotere schaal erbij en doe hierin alle ingrediënten en strooi er wat kerriepoeder en peper en zout op. Daarna neem je je huisgemaakte mayonaise erbij en schep je een paar lepels erbij. Mix het geheel tot er een mooie massa ontstaat en voeg eventueel nog wat meer toe als het geheel nog te droog is.