Ter inspiratie lees ik wel eens in mijn saladebijbel. Een erg leuk kookboek met honderden salades erin. Het leuke hiervan is dat je ze als basis kunt gebruiken en dan zelf er lekker mee gaat varieren.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat eerst de eendeborstfilets op kamertemperatuur komen. Snij ze in reepjes en leg ze daarna in een schaal. Giet er wat sesamolie olie op en breng op smaak met vers gemalen peper, korianderpoeder, knoflookpoeder en een beetje zout. Zet apart en laat het even lekker marineren.
Snij daarna de wortel in reepjes, haal de kontjes van de sugar snaps en snij de champignons in plakjes. In een stoompan of stoomoven stoom je de wortels en sugar snaps gaar.
In een koekenpan bak je de eendenborstfilets om en om gaar. Niet te lang anders worden ze taai, daarna haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. In het eendenvet bak je nu de plakjes champignons.
Kook in een pan 2 liter water en zet dan het vuur uit. Vervolgens doe je de noedels in de pan en week je in vier minuten de noedels zacht. Haal ze uit de pan en spoel ze af in een vergiet met koud water.
Doe ten slotte alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en mix het goed door elkaar.