Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de paprika’s erbij en snij van de bovenkant en een stuk van de onderkant eraf. Leg deze apart. Haal de zaadjes en de witte randen uit de paprika en snij er 3 ringen van.
Pak een grote kom erbij, daarna snipper je de ui, hak je de overgebleven paprika onder-en bovenkanten in blokjes, en snipper je de knoflooktenen. Doe dit allemaal in de kom en voeg hier vervolgens het gehakt, het ei, het paneermeel en het halve zakje parmezaanse kaas aan toe. Dit geheel kneed je goed door elkaar.
Neem nu je paprika ringen erbij en vul ze met het gehaktmengsel, even voorzichtig maar goed aandrukken.( Leg de ringen op een bakpapier op een snijplank dan kun je ze makkelijk er weer afhalen)
Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, bak de ringen aan beide zijdes ongeveer 2 minuten, daarna doe je de ringen in een grote ovenschaal. Met een lepel schep je op elke ring wat tomatenblokjes en garneer je ze met wat parmezaanse kaas.gevulde paprika ringen
Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ze moeten ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.
En ten slotte haal je de schaal uit de oven, neem een spatel erbij om de ringen op je bord te leggen, het kan zijn dat de ring wat los zit om het gehakt.
En ten slotte wanneer je ze op de borden hebt liggen garneer je de ringen met wat kappertjes en een beetje geraspte kaas, serveer met een lekkere rode wijn: Heerlijk happen!