ATW: Around the World recepten. Deze recepten worden gedeeld met mij door mensen van over de hele wereld die één ding met mij gemeen hebben: de Franse taal leren.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, suiker en zout en mix dit even kort door elkaar. Vervolgens voeg je de boterbokjes toe en elke keer mix je het even kort door elkaar. Als laatste giet je heel langzaam al mixend het ijskoude water toe totdat er een soort deegbal in het apparaat ontstaat. Dan is hij klaar. Neem Een stuk vershoudfolie erbij en strooi hier een beetje bloem op, leg daarna de bal erop en sla hem een beetje plat. Daarna gelijk in de koelkast leggen, minstens een half uur. Herhaal dit nog een keer voor de tweede bal en leg ook deze in de koelkast.
Na het half uur neem je één platte schijf deeg uit de koelkast en met een deegroller rol je dit deeg uit. Doe het deeg daarna in een quichevorm en snij de rand netjes bij. Zet weer terug in de koelkast voor een half uur.
De vulling maken:
Terwijl de vorm in de koelkast staat maken we de vulling. Neem de cranberry’s erbij en was ze even. Daarna snij je alle cranberry’s door het midden. Dit doen we zodat ze niet ontploffen als ze straks in de oven gaan. Doe ze in een grote kom en voeg hier 300 gram suiker 6 eetlepels agavesiroop en de sinaasappelrasp aan toe en mix door elkaar.
Haal nu de quichevorm met deegbodem uit de koelkast en doe hierin de cranberrymix, verdeel het gelijk over de hele bodem van de taart. Maak het randje een beetje nat met water en pak de tweede bal deeg uit de koelkast. Rol deze ook met de deegroller uit tot een grote plak en leg deze voorzichtig over de cranberry mix heen en druk de randen netjes aan. Snij vervolgens een kruis van ongeveer 5 centimeter in het midden van het deeg. Vouw de randjes terug tot een soort raampje. Daarna zet je de taart weer terug in de koelkast voor één uur.
Het bakken van de McGarry cranberry pie:
Verwarm je oven voor op 220 graden. Haal de taart uit de koelkast en smeer met een kwastje de bovenkant in met de melk, strooi er vervolgens 2 eetlepels rietsuiker op en zet hem dan in de oven voor 10 minuten.
Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 190 graden en laat 30 minuten bakken.
Ondertussen maken we de siroop,in een klein steelpannetje doe je 100 gram suiker,2 eetlepels agavasiroop, en twee eetlepels sinaasappelsap. Laat het even koken en verlaag dan de temperatuur, en haal het van het vuur af. ( als je timer van 30 minuten afloopt haal je de taart dus uit de oven)
Haal de taart uit de oven en giet de hete siroop in het midden van het raampje van de taart, zet in de oven terug en verlaag de oventemperatuur nog eens naar 160 graden. Laat de taart er nog 10 minuten in staan.
Dan haal je ten slotte de taart uit de oven en laat hem zeker drie uur afkoelen en rusten.