Voor een super leuk foodie-event werd gevraagd om zelf ook iets te eten mee te nemen. En aangezien we een foodiebreakfast hadden ook iets wat dan past bij koffie, thee en een lekker ontbijtje.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. Doe de boter in een bakje en zet deze kort in de oven tot hij gesmolten is.
Schil de appels en snij deze daarna in hele fijne stukjes, neem een kom erbij en doe hierin de appelstukjes. Strooi er wat suiker overheen en wat kaneelpoeder. Doe dit naar smaak ik heb ongeveer een eetlepel gebruikt. Strooi er als laatste de bloem overheen en mix het dan goed door elkaar en zet weg tot gebruik.
Met een broodmes snij je alle korsten van het brood af en daarna rol je met een deegroller elk sneetje apart helemaal plat.
Pak een plat bakje of kommetje erbij en doe hierin de rest van de suiker en doe ook hier weer wat kaneelpoeder bij, even heen en weer schudden en zet naast het bakje met de gesmolten boter.
Neem vervolgens een platgerold casino broodje erbij en schep hier wat van de appelmix op. Rol het daarna voorzichtig op en rol het eerst door de gesmolten boter en vervolgens door de suikermix. herhaal dit tot je twaalf rolletjes hebt.
Leg de rolletjes naast elkaar op een bakblik bekleed met bakpapier.
Zet als laatste de rolletjes in de oven voor 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn gebakken.
Terwijl ze bakken maak je de slagroom. Neem een grote kom erbij en doe hier eerst de mascarpone in, daarna voeg je de slagroom en 2 eetlepels suiker toe. Klop het geheel met een mixer helemaal stijf en zet weg in de koelkast.
Wanneer ten slotte de rolletjes gebakken zijn haal je ze uit de oven en serveer je ze warm. Schep er een lekkere dot mascarpone-slagroom op en: Heerlijk happen!