Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de bietjes schoonmaken. Ik gebruik dan plastic handschoenen zodat je vingers niet helemaal verkleuren. Wanneer je ze geschild hebt doe je de bietjes in wat aluminiumfolie en doe je ze in de oven. Zet op 200 graden en laat ze in een uur gaar worden. De chioggia verliest daardoor wel iets van zijn uitgesproken kleurschakering maar hij blijft mooi roze. Doe wel de de drie kleuren in aparte verpakkingen anders lopen de kleuren door.
Als de bietjes gaar zijn laat je ze even afkoelen. Uit het chioggia-pakketje neem je 1 bietje voor de dressing
De dressing maken is heel simpel, neem een maatbeker met een hoge rand erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Neem je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde dressing. Hij is best lobbig, wil je hem wat meer vloeibaar hebben? Doe er dan wat olijfolie en balsamico bij.
Om de borden op te maken neem je vier leuke borden erbij en doe je hier eerst wat sla op. Snij vervolgens de bietjes in kwarten en leg deze op de salade. Druppel er wat dressing over en garneer met de granaatappelpitjes en verkruimelde feta naar smaak. En om het helemaal af te maken leg je er wat lekkere muntblaadjes voor een heerlijke frisse smaak